Koha: Četiri žene se zarazile koronavirusom u Peći nakon posjete ginekologu

U opštini Peć su registrovana četiri nova slučaja zaraze sa virusom kovid-19. Koha piše da je ova četiri slučaja uzrokovao kontakt sa ginekologom iz Đakovice, kome je pre četiri dana dijagnostikovan kovid-19.

“Reč je o osobama koje su kontaktirale sa lekarom izvan Peći i sve su žene. Među njima imamo i trudnice i srećom kod svih zaraženih situacija je stabilna”, rekao je direktor Zdravstva u Peći Petrit Loci.

U međuvremenu se očekuje da će biti testiran i jedan broj slučajeva kontakta sa pozitivno testiranim u Peći, uključujući radnika supermarketa u ovoj opštini.

Direktorka Instituta za javno zdravstvo u Peći Arbnora Nurboja telefonom je rekla da prate i identifikuju kontakte zaražene osobe.

“Nastavićemo da ih testiramo, prema prioritetnim kontaktima dotične osobe. Na terenu smo, imamo puno posla i ne mogu dati nikakve druge informacije, ali počećemo s njihovim testiranjem i normalno je da ćemo videti šta dalje na osnovu preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja” rekla je Nurboja.

Do sada je u opštini Peć dijagnostikovan 21 slučaj sa kovid-19, od čega 12 u gradu i devet ostalih u selima, dok je jedna 73-godišnja žena preminula prošle nedelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.