Koha: Pacolli želi da se vrati u Švicarsku, oko 14 sati leti za Lugano

Nakon drame koja je pratila njegov dolazak iz Lugana prošle nedelje, predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli zatražio je od Ministarstva za infrastrukturu i životnu sredinu dozvolu da se danas vrati u Švajcarsku.

Izvori iz MUP-a kažu za Kohu da je dozvola odobrena i da bi Pacoli trebalo da krene danas oko 14 sati svojim privatnim avionom za Švajcarsku.

Pacolijev dolazak prošle nedelje iz Lugana pratio je, kako piše Koha, gotovo holivudski zaplet, dva puta je tražio dozvolu, dva puta otkazivao let. Vlasti su mu odobrile dolazak uz uslov da provede dve nedelje u karantinu. Poleteo je ali je umesto u Prištinu sleteo u Tiranu. Nije želeo da bude 14 dana u karantinu a kosovsku vlast u jednom trenutku optužio za nameru da izvede „teroristički napad“.

Na kraju je privatnim avionom doleteo iz Tirane i otišao u svoju kuću u Hajvaliji, gde je, prema kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova trebalo da provede u samoizolaciji 14 dana.

Pacoli je došao iz Švajcarske nakon sazivanja vanredne sednice parlamenta zbog glasanja o novoj vladi. Sednica je, međutim, odložena pošto je Ustavni sud uveo privremenu meru zbog odluke kosovskog predsednika Hašima Tačija da imenuje Avdulaha Hotija za novog premijera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.