KOHA: Uhapšeni Srbi povezani sa Ivanovićevim ubistvom, policajci omogućili osumnjičenima da pobjegnu sa policijskim vozilom

Veruje se da su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković blisko sarađivali kada je reč o ubistvu Olivera Ivanovića. Osumnjičeni su za tri krivična dela: teško ubistvo, otkrivanje službene tajne i ilegalno posedovanje oružja, piše Koha Ditore na osnovu dopisa dostavljenog od strane Tužilaštva i Suda.

U odgovoru za Koha ditore navodi se da je glavni osumnjičeni među pritvorenicima, Spasojević, koji je inspektor u Kosovskoj policiji još od 2013. u Severnoj Mitrovici, blisko sarađivao sa jednom nepoznatom osumnjičenom osobom povodom izvršenja ubistva Ivanovića.

Tužilaštvo veruje da je to učinio uklanjanjem prepreka, omogućavajući osumnjičenima da pobegnu sa mesta zločina u službenom policijskom automobilu, zajedno sa, kako se navodi, druga dva policajca, koji su bili na licu mesta.

„Sa ovim Spasojević nije obavio svoje policijske dužnosti i ovlašćenja na mestu zločina. Sprečio je da se obezbedi mesto zločina, čak je dozvolio licima bez ovlašćenja da fotografišu i unište moguće dokaze. To su osnovi sa kojima je popunjena utemeljena sumnja da je ovaj branjenik počinio krivično delo teškog ubistva,“ navodi se u dopisu.

Sa druge strane, kako je preneo B92, Koha navodi da se povezanost Marka Rošića sa ovim krivičnim delom vidi na osnovu pisma pronađenog u džepu žrtve, a u kome se nalazi broj registarske tablice automobila u vlasništvu Rošićeve porodice.

B92 prenosi i da je taj automobil korišćen da prati brata žrtve i nakon ubistva, dok se za trećeg osumnjičenog, inače pripadnika Kosovske policije, Dragišu Markovića, tvrdi da je odavao poverljive informacije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana