KPS podigla nivo bezbjednosti na sjeveru Kosova

On je rekao da će kosovska policija sutra, na dan izbora, u skladu sa svojim operativnim planom pratiti distribuciju izbornog materijala od skladišta OEBS-a do svih biračkih mjesta.

“Na sjeveru Kosova i u mitrovičkom regionu na 13 lokacija biće 37 biračkih mjesta i kosovska policija će pokriti sve te lokacije na kojima će osoblje OEBS-a biti nadležno za proceduru izbora. Policija će biti u neposrednoj blizini birališta kako bi bio očuvan javni red i mir”, rekao je Hoti.

Policijski portparol je dodao da su u kontaktu sa predstavnicima Euleksa i Kfora koji će, kako je istakao, pružiti svaku vrstu podrške u slučaju da bude narušen javni red i mir ili dodje do nekog incidenta.

Osvrćući se na najavu održavanja lokalnih izbora u Zvečanu i Zubinom Potoku Hoti je rekao da policija ima sporazum sa OEBS-om koji predvidja da u slučaju održavanja tih izbora OEBS zatvori takva biračka mjesta.

Ako održavanje lokalnih izbora bude uticalo na opštu bezbjednost gradjana onda će kosovska policija reagovati, dodao je Hoti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.