Kuhano vino ima dobro djelovanje na zdravlje

Kuhati možete crno ili bijelo vino. U pravilu se kuha sa karanfilićem koji obogaćuje njegov okus i miris, ali ga čini i zdravijim. Upravo ova kombinacija klinčića i vina ima blagotvorno djelovanje na zdravlje.

Kuhano vino je odličan izvor antioksidansa koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i na taj način sprečavaju nastanak raka, bolesti srca i krvožilnog sustava.

Ovaj topli napitak će regulirati i razinu krvnog tlaka, krvne žile će učiniti fleksibilnijima i spriječiti nakupljanje plaka u arterijama.

Neka istraživanja su pokazala da se ljekovita svojstva vina povećavaju kada se ono zagrijava. Naime, znanstvenici tvrde da tijelo resveratrol, glavni sastojak crnog vina, puno bolje apsorbira ako je vino termički obrađeno.

Klinčić će obogatiti okus vina, ali i doprinijeti ljekovitim svojstvima. Naime, klinčić ima odlična antioksidaciona djelovanja. Samo polovine žličice klinčića sadrži jednaku količinu antioksidansa kao pola šalice bobičastog voća.

Klinčić će djelovati blagotvorno na probavni sustav. Ublažit nadutost i probavne smetnje, koje su nešto češće u ovo doba godine.

Kuhano vino je i dalje alkohol, a svi znamo da u alkoholu treba uživati ​​umjereno. Koliko god vam kuhano vino bilo ukusno, nemojte u njemu pretjerivati​​. Jedna šalica kuhanog vina dnevno je sasvim dovoljna za zdravlje cjelokupnog organizma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.