Lažirala bolničke papire i dobila 480.000 dolara

Američka policija uhapsila je Audreu Gause (26) jer je lažirala bolničke papire da bi glumila žrtvu bostonskog napada na maratonu. Primila je ček na iznos od 480.000 dolara  iz fonda osnovanog za žrtve tog terorističkog napada. Optužili su je za prevaru.

Prošli mjesec predala je zahtjev u kojem je tvrdila da se liječila zbog ozljede mozga. Navela je i da ima dugotrajni gubitak pamćenja, probleme s govorom i gubitak nekih motornih funkcija, za što će biti potrebna operacija.

Policija je dobila dojavu prošle sedmice da Gause taj dan uopće nije bila u Bostonu, a iz bolnice su zatim potvrdili da je nisu liječili.

– Nema dokaza da je Gause bila žrtva napada – kazala je državna tužiteljica Marta Koklej (Martha Coakley).

Istražitelji sada pokušavaju otkriti gdje je novac koji će proslijediti pravim žrtvama. Sumnjaju da je Gause imala dvoje pomagača.

Fond je prikupio 64 miliona dolara za 260 žrtava bombaškog napada 15. aprila u Bostonu.
Mnogi ljudi su tada ostali bez udova.

Ovo je već druga otkrivena prevara. Naime, Branden Matijer (Mattier) tražio je 2,2 miliona dolara odštete. Na sudu je rekao da se ne osjeća krivim.

Ni Džohar Karnajev (Carnajev) ne osjeća se krivim za napad koji je počinio s bratom Tamerlanom. U napadu je poginulo troje ljudi, a policajca su braća ubila nekoliko dana kasnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.