Lexus CT 200H osvaja nagradu “Najčišće vozilo”

Lexus-CT200h-specsCT 200h je ponio titulu najčišćeg tj. najekološkijeg vozila u kategoriji flotnih vozila. Kandidati za ovu nagradu ocjenjivani su na bazi 10 kriterija od kojih je najbitniji trošak životnog ciklusa samog vozila.

Svi kandidati koji su bili u užem izboru se odlikuju niskom emisijom CO2 i odličnim ekološkim performansama, no jedino Lexus CT 200h je zadovoljio sve kriterije ocjenjivačkog žirija. “Clean Car of he Year 2011”


Nominirana vozila:

Audi A4 2.0 TDI
Ford Fiesta 1.6 TDCi Econetic
Lexus CT200h
Mitsubishi ASX 1.8 Di-D 2WD
Nissan Leaf
Peugeot iOn
Škoda Superb Greenline 1.6 TDI
Volvo V50 1.6D DRIVe
VW Passat Variant 1.6 TDI Bluemotion


S modelom CT 200h Lexus se približio širem i mlađem spektru kupaca i označio ulazak prvog potpunog hibridnog vozila u premium kompaktni segment vozila.

CT 200h je napravljen imajući na umu potrebe europskih vozača, a svojim dimenzijama, hibridnom tehnologijom i vrlo niskim emisijama CO2 od samo 87 g/km, savršeno odgovara zahtjevima ekološki osviještenim kupcima. Osim toga, kompaktni Lexus nudi izvanrednu vrijednost za novac pri kupnji istog, iz razloga što će vlasnici imati značajne uštede zbog niskih troškova održavanja, niske potrošnje goriva i vrlo visokom ostatku vrijednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.