Lionel Messi je upisao svoj jubilej: 400 utakmica u dresu Barcelone (VIDEO)

Svojom pojavom, talentom  Argentinac je obilježio posljednjih devet godina fudbalske hisotrije. Najbolji strijelac u historiji Barcelone vjerojatno će oboriti i rekord po broju nastupa u službenim utakmicama koji trenutno drži Xavi (460).

U Barcelonu je stigao 2000. godine iz Newll´s Old Boysa u dobi od 13 godina. Messi je imao rođake u Lleidi koji su mu uspjeli osigurati probu u Barceloni. Tadašnji sportski direktor Carles Rexach odmah je prepoznao njegov talent i istog trenutka je napisao ugovor na papirnatom ubrusu. Njegov otac je to prihvatio i Messi je krenuo na Barceloninu akademiju.

Od 2000. do 2003. godine igrao je za kadetsku i juniorsku momčad. U ljeto 2003. godine gotovo je otpušten iz kluba zbog odluke o smanjenju troškova omladinskog pogona, no treneri su ipak uspjeli uvjeriti vodstvo kluba da se Argentinca isplati zadržati.

Krajem iste debitirao je za Barcelonu C, a u ožujku 2004. i za Barcelonu B u španjolskoj drugoj ligi. Još ranije je debitirao za seniorsku momčad, 16. studenog 2003. u prijateljskoj utakmici protiv Porta.

Mnogi smatraju da je on najbolji fudbaler u historiji Barcelone a i u historiji fudbala. Na Nou Campu razmišljaju da naprave statuu u čast njega. Ovaj Argentinac je sa samo 26 godina upisao 400. nastupa. Postavlja se pitanje koliko on može igrati i koliko će upisati nastupa, golova, asistencija… Predstavljamo vam infografiku 399. nastupa ovog sjajnog Argentinca u dresu Barcelone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.