Mc donald: Napravio najveći Mekdonalds sendvič na svijetu

Amerikanac Nik Čipman napravio je obrok od 43 vrste različitih Mekdonalds hamburgera i sličnih slanih poslastica koje spojio štapićima za ražnjiće.

mc donalsCjelokupan obrok ga je uz jednu koka-kolu koštao 141.33 dolaraKako bi proslavio Nacionalni dan čizburgera fanatik za hranu Amerikanac Nik Čipman je u “Mekdonaldsu” u Viskonsinu naručio “Meksve” odnosno svih 43 sendviča koji se nalaze na meniju.

Cjelokupan obrok ga je uz jednu koka-kolu koštao 141.33 dolara (nešto više od 105 evra). Čipman koji je inače bloger koji piše o hrani za sajt DudeFoods.com, istakao je kako mu je ova ideja već neko vrijeme na pameti.

I ne samo što je naručio 43 različita mekdonalds hamburgera već je napravio ogromnu građevinu od ovih sendviča, a kako bi ih držao na jednom mjestu morao je da upotrijebi mnogo štapića za ražnjiće.

Vidite, i ja imam listu stvari koje želim da uradim, ali se na njoj ne nalazi plivanje sa ajkulama, skokovi padobranom i slične avanture koje se nalaze na većini takvih lista. Moja lista želja ima isključivo veze sa hranom. Prva stavka na listi bila je da napravim ovakvu vrstu sendviča – objasnio je Čipman.

Kako je istakao, ovaj ogromni sendvič biće mu doručak, ručak i večera za cijelu sljedeću nedjelju, a najteže mu je bilo da ne pojede nijedan dok cjelokupna građevina od 43 komada ne bude gotova.

Prošlog mjeseca Amerikanac Beu Čevasus napravio je poslasticu od 9.000 kalorija koju je nazvao “Hamburger čudovište”. Kako bi ga napravio, on je između ukupno 20 komada hljeba stavio piletinu spremljenu na dva načina, šunku, ćuretinu, slaninu, kobasicu,običan i prženi luk, dva kuvana jaja i pet vrsta sira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.