Meka: Šokantan snimak samoubistva kod Kabe (VIDEO)

Saudijske vlasti objavile su da se jučer, u petak, u mekanskom Haremu desilo samoubistvo. U saopćenju emirata Mekke na njihovom Twitter nalogu navedeno je da se osoba azijskog porijekla bacila sa gornjeg sprata na plato za tavaf, te da niko drugi nije povrijeđen.

Sigurnosne snage su odmah zaštitile mjesto, a intervenirala je hitna služba koja je pokušala spasiti život ove osobe, ali bez uspjeha.

Nije poznat razlog samoubistva, ali među muslimanima sa područja Daleke Azije vlada uvjerenje da je smrt u mekanskom Haremu jedan od načina približavanja Allahu. U posljednje vrijeme desio se niz sličnih slučajeva gdje su osobe izvršile samoubistvo ili pokušale da ga izvrše u Haremu, piše u članku na ovu temu internetska stranica www.aljazeera.net.

Različiti su razlozi zbog kojih se ljudi odlučuju na ovaj čin, od psihičkih bolesti do egzistencijalnih i porodičnih problema.

Većina samoubistava i pokušaja samoubistva u Haremu, piše u članku, desila se na način da se osoba baci s gornjeg sprata na plato za tavaf.

>

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana