Meklaren predstavio model MP4-27

Britanska ekipa je prošle sezone bila druga uz konkurenciji konstruktora, dok su Baton i Hamilton zajedno ostvarili šest pobjeda, ali nisu mogli da izazovu Sebastijana Fetrela u borbi za naslov prvaka.

U Meklarenu se nadaju da će 2012. biti mnogo bolja za njih i to baš zahvaljujući bolidu MP4-27, koji podsjeća na prošlogodišnji model, ali je šasija pretrpela velike izmjene zbog novih propisa za ovu sezonu. Najveća promjena u odnosu na prošlu sezonu ogleda se u užem zadnjem djelu bolida, kao i novom sistemu hlađenja. Takođe, značajno je promjenjen i izgled usisnika, koji odgovara novim propisima Svjetske automobilske federacije (FIA).

“Veoma sam uzbuđen. Svi smo vrijedno radili da bismo došli do ovog trenutka. Od kraja prošle sezone svi momci su radili na poboljšanju bolida u simulatoru i jedva čekam da ga provozam sljedeće nedelje u Heresu”, rekao je Baton.

Jednako uzbuđen prezentacijom novog bolida bio je i Hamilton.

“Mislim da je bolid fantastičan. Osjećaj je nevjerovatan biti ovde nakon dobre zime. Vrijedan rad koji je uložen u ovaj bolid je velika inspiracija. Ovo je najprefinjeniji bolid koji imamo nakon nekog vremena i radujem se što ću ga uskoro voziti”, naglasio je Hamilton.

Prije Meklarena bolid je predstavio jedino Keterhem, dok će ostali timovi to učiniti narednih dana, većina sljedeće nedelje kada počne testiranje na stazi “Heres” u Španiji.

meklaren prestavio2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.