Za 40 centi obiđeš čitav grad!

No u zadnjih par godina ove ekonomske krize građani Prizrena su postali ekonomičniji te se sve više okreću  privatnom gradskom saobraćajnom preduzeću gdje su cijene karata vrlo jeftine te su autobusi u poslednje vrijeme prebukirani i vrlo popularni.

Tako je gradski javni prevoz  ,,Urban“- Prizren preuzeo privatnik koji ima oko 20 autobusa te isto toliko iskusnih vozača koji rade 14 sati dnevno. Po riječima jednog od vozača ovog preduzeća Baftije Seljmanija iz sela Ljubižde kraj Prizrena vozači voze u dvije smjene gdje prva smjena počinje u 06h  i traje  do 13h,  onda slijedi pauza od 13h do 16h (i u tom periodu se vozi jer se   vozači u tom periodu mijenjaju), dok druga smjena počinje od 16h i traje do 20h.

Vozi se relacijama kružno oko grada, do sela Caparce i Ljubižde te do prigradskih naselja Dardanije, Arbane i Petrova sela. Cijena za sve relacije je samo 40 centi i to je doprinjelo popularnosti autobuskog gradskog saobraćaja.

Ako se vozite gradskim privatnim taksijem gdje je start 1,20 eura onda uštedite 80 centi. Za ovih par godina u ovim autobusima nije se desio nijedan incident što svakako zaslužuje respekt građana Prizrena te mještana okolnih sela koji svakodnevno putuju do radnih mjesta ili do škole. Autobusi gradskog javnog prevoza ne rade vikendom, tj subotom i nedjeljom.

Sve u svemu, ako želite da uštedite bar za kahvu, vozite se javnim gradskim autobusima…


unutar -autobusa


autobus -bosnjaks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.