Merkel primjetno drhtala i izgledala nestabilno na ceremoniji u Berlinu

Njema─Źka kancelarka Angela Merkel izgledala je nestabilno i primjetno je drhtala u utorak dok je pozdravljala ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Berlinu.

Merkel je stajala sa Zelenskim dok je vojni orkestar svirao himne dvije zemlje pred zgradom kancelarijata, po veoma toplom vremenu, a kompletno tijelo kancelarke vidno je drhatlo i stiskala je usne dok je pokušala da kontrolira situaciju.

Nakon intoniranja himni, Merkel je, me─Ĺutim, izgledala bolje i u┼íetala je crvenim tepihom sa Zelenskim u zgradu, salutiraju─çi pred vojnim orkestromOtprilike sat vremena nakon sastanka, Merkel je izjavila novinarima na zajedni─Źkoj konferenciji za ┼ítampu sa Zelenskim da su njih dvoje razgovarali o bilateralnim pitanjima i o mirovnom procesu iz Minska. Merkel se bila isklju─Źivo usmjerila na teme razgovora sa Zelenskim, koji je u prvoj posjeti njema─Źkoj prijestonici u svojstvu ukrajinskog predsjednika.

Merkel narednog mjeseca navršva 65. godina. Nepoznato je da li kancelarka ima bilo kakvih zdravstvenih propblema, prenosi Associated Press.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐