“Mesi da se dokaže na SP”

„Pogledajte, svi se sjećaju šta je Dijego Maradona uradio 1986, niko se toliko ne sjeća šta je uradio sa Napolijem ili Barselonom. Uglavnom je Svjetsko prvenstvo u mislima ljudi. Mesi će uvek biti veliki, sa ili bez Svjetskog prvenstva, Johan Krojf takođe, sa ili bez Svjetskog prvenstva, ali je ono nešto posebno“, rekao je Platini.

Jedina zamjerka predsjednika UEFA uperena protiv Mesija je u tome što taj Argentinac još nije pružio najbolje igre u dresu reprezentacije svoje zemlje, koja je je prošlog leta eliminisana u četvrtfinalu Kopa Amerika, kada je bila domaćin turnira.

Mesi, koji je za Argentinu igrao na dva Svjetska prvenstva, priznao je da nacionalni tim nije igrao prema očekivanjima na velikim takmičenjima.

„Realnost je da smo veoma daleko od najboljih svjetskih reprezentacija. Postoje mnogi isprijed nas, ali mi imamo ambicije i želje. Još ima dosta vremena do šampionata 2014, moramo da poboljšamo igru, ali ja vjerujem da ćemo u Brazilu biti pravi“, rekao je zvanično najbolji fudbaler današnjice, kojem je laskavo priznanje FIFA pripalo treću godinu zaredom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.