Ministar Agim Çeku zove Srbe u Bezbjednosne snage Kosova

Opštinu Gračanica juče je posjetio ministar bezbjednosnih snaga Kosova Agim Çeku, u pratnji Kevina Linča direktora Savjetodavnog tima NATO –a pri ministarstvu.

Çeku je tokom posjete razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Igorom Aritonovićem i kako je objavljeno na sajtu opštine “ministarstvo odbrambenih snaga je dobilo punu podršku od Opštine Gračanica u podsticanju srpske omladine da se pridruže bezbjednosnim snagama”.

“Kosovske bezbednosne snage su na osnovu zakona multuetnička organizacija u službi svih građana na Kosovu. Pored Albanaca, u našim redovima ima i pripadnika ostalih zajednica. Procentualno to iznosi 8,2%, od toga samo 16 Srba. Mi imamo mali broj Srba u našim snagama i zato smo ovdje da pozovemo pripadnike ostalih zajednica, ali prije svega omladinu srpske zajednice da se regrutuje”, istakao je Çeku .

Šef Kancelarije za zajednice i povratak u okviru Ministarstva kosovskih odbrambenih snaga Azemine Çulum je istakla da postoje određeni kriterijumi i da kandidat mora imati do 25 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.