Ministar Rasim Demiri: Zamjenik Musa Cena nije uhapšen zbog aktivnosti u ministarstvu za regionalni razvoj

Danas je premijer Kosova Ramush Haradinaj razrješio dužnosti zamjenika ministra u ministarstvu za regionalni razvoj (MRR), Musu Cenu, koji je uhapšen u subotu i određen mu je pritvor od 30 dana zbog sumnje za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Iz MRR-a kažu da pažljivo prate medijske izvještaje o hapšenju zamjenika Cene i još dvije osobe, i napominju da slučaj hapšenja Muse Cene nema veze sa njegovim radom i aktivnostima u ministarstvu za regionalni razvoj.
“S obzirom na medijske izvještaje i izjave pravosuđa, kada je ovaj slučaj u pitanju stav i obaveza zaposlenih u MRR-u je da se ne miješaju u rad pravosuđa. Ministarstvo regionalnog razvoja izjavljuje da ovaj slučaj nije povezan sa aktivnostima zamjenika ministra Muse Cene u ministarstvu za regionalni razvoj”, rekao je ministar MRR-a, Rasim Demiri, prenosi Koha.net.
“U ovoj državi svako treba da snosi ličnu odgovornost za svoje postupke i da odgovara ukoliko se dokaže da je kršio zakon. Niko nije, niti smije da bude iznad zakona. Zbog toga kao ministar za regionalni razvoj i član vlade, dajem punu podršku policiji i pravosudnim organima da do kraja ispitaju sve navode o eventualnim zloupotrebama službenog položaja počinjenim od strane bilo kog pojedinca, bez obzira na funkciju koju on obavlja”, rekao je ministar Demiri.

Ministar Demiri je danas obavješten od strane premijera Haradinaja da je zamjenik Musa Cijena razrješen svih službenih dužnosti u ministarstvu za regionalni razvoj.
Ministarstvo regionalnog razvoja, kaže Demiri, posvećeno je ispunjenju svog mandata, plana i radnih obaveza u skladu sa važećim zakonima.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana