Miralem Pjanić u Romi igra sezonu života

No, kada je riječ o Miralemu Pjaniću, to nije bio slučaj. Nakon što je ovog ljeta prešao iz Liona u Romu, iz utakmice u utakmicu nameće se kao lokomotiva bez koje je postava “vučice” neprepoznatljiva. Kada igra Pjanić, igra i Roma.

Realan rezultat
BH reprezentativca je, nakon sjajne predstave protiv Intera (4:0), malo zakočilo. U nastavku utakmice protiv Katanije, koja je sredinom januara prekinuta zbog kiše, za 25 minuta nije se ni moglo učiniti mnogo. Završilo se onako kako je i prekinuto, sa mršavih 1:1.

Rezultat je na kraju ispao realan, ali ne možemo biti baš zadovoljni. Išli smo na pobjedu, ali je bilo premalo vremena da se nešto napravi. Imali smo manje od pola sata da postignemo gol i nismo uspjeli – kaže Pjanić.

U Seriji A ove sezone u 19 nastupa postigao je tri gola, ali je mnogo značajniji njegov bilans kada su u pitanju asistencije. Doveden kao glavna poluga u veznom redu, opravdao je povjerenje i do sada je namjestio osam golova.

Više od njega zabilježili su samo Fabricio Mikoli (Fabrizio Miccoli) iz Palerma i Pablo Armero iz Udinezea. Na podatku da je u utakmici protiv Intera uspješno realizirao 96 posto dodavanja pozavidio bi mu i Čavi (Xavi).

Prostor za napredak

Vrlo sam zadovoljan koliko i kako igram, ali ne mislim da sam najvažniji igrač ekipe. Isti sam kao i svi ostali. Pred sobom imam još mnogo vremena i sigurno je da postoji prostora za napredak. Mislim da sam zreliji i mnogo iskusniji nego u Lionu, ali mogu biti još bolji, samo da me zaobiđu povrede – tvrdi Pjanić.

Borba za Ligu prvaka

Roma je na šestom mjestu na tabeli i u borbi je za Ligu prvaka. Oscilacije u igrama i rezultatima, međutim, ne nude mnogo garancija da će je Rimljani i izboriti.

U utakmici protiv Intera pokazali smo da znamo igrati kvalitetno. Naravno, dese se utakmice u kojima to ne pokažemo na pravi način, ali ova ekipa se još uigrava. Mnogo smo bolji nego na početku sezone i imamo mnogo više samopouzdanja. Vjerujem u tim i siguran sam da možemo ući u Ligu prvaka – zaključio je Pjanić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.