Misterija u Njujorku: Pronađen dio jednog aviona od 11. septembra

Njujorška policija priopćila je u petak da je pronašla dio jednog od aviona koji je 11. septembra 2001. udario u zgrade Svjetskog trgovačkog centra , javlja BBC.

Komad metala dužine oko metar i po i širine oko metar koji na sebi ima vidljivu oznaku Boeinga i serijski broj, pronađen je u srijedu između dvije zgrade u Njujorku, tri bloka dalje od Ground Zeroa, mjesta na kojem su se nalazili tornjevi blizanci, kazala je policija.

Jedna od njih je zgrada islamskog centra oko koje su se vodile žestoke rasprave jer su protivnici smatrali da ona ne smije biti izgrađena tako blizu mjesta na kojem su se nalazili srušeni tornjevi blizanci.

Policija je ogradila područje i kazala da će ga istražiti radi eventualnih ljudskih ostataka.

Postoje međutim špekulacije da komad metala nije na tom mjestu još od atentata 2001., nego da je iz nekog razloga namjerno kasnije podmetnut.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa utvrdit će radi li se o dijelu leta United Airlines Flight 175 ili American Airlines Flight 11.

U terorističkom napadu 11. septembra poginulo je više od tri hiljade ljudi. Zgrade su se srušile ubrzo po udaru dva aviona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.