Mourinho konačno otkrio zašto mu ne igra Juan Mata

Od kako je portugalski stručnjak Jose Mourinho ponovo preuzeo Chelsea, počele su glasine o odlasku Juana Mate sa Stamford Bridgea.

Španac je izgubio mjesto u prvom timu Chelseaja od kako je ovaj klub preuzeo Jose Mourinho, a portugalski stručnjak otkrio je i razloge ovakvog raspleta situacije.

“Način na koji ja vidim ovu situaciju i zašto on ne igra su stvari o kojima mogu da pričam sa Matom lično, a ne sa vama novinarima”, rekao je Mourinho, pa nastavio:

“Igrao je protiv Evertona u prvoj postavi, izgubili smo i možete da analizirate njegovu igru. Protiv Basela je ušao u igru kada smo vodili 1:0.

Ušao je da igra i sa posebnim zadacima, a ne kao Demba Ba i Mikel koji su ušli kada smo pokušavali da spasimo rezultat”, rekao je Mourinho na konferencija za medije.

“U procesu smo promjene stila igre i on mora da se navikne na to. Jedna je stvar kada Mata igra sa Ramiresom i Oscarom koji mu zatvaraju bokove i on može da igra “desetku” sa svojim lukavim pasovima i fantastičnim akcijama jer ima ogroman talenat.

Ali, potpuno druga stvar je da adaptira na stil igre kojim mi hoćemo da igramo. Oscar je moja “desetka”, ja sam tako izabrao i niko ne može da kaže da on nije naš najbolji igrač od početka sezone”, dodao je Jose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.