Mrtav dječak se usred pogreba ustao, zatražio čašu vode i opet legao u kovčeg!


Sve se događalo početkom juna 2012. godine. Započela je pogrebna ceremonija, kada se u jednom trenutku dječak “probudio” i zatražio vode.

Svi su bili u šoku, jer je bilo prošlo već 20 sati od kada je mališan proglašen mrtvim.

Antonio Santos, otac dječaka, kazao je za Daily Mail: “Svi su počeli vrištati … mislili smo da se dogodilo čudo…, piše Doznajemo.

Ali, čuda nije bilo.

“Kevin je samo ponovo legao, kako je bilo i prije. Nismo ga mogli probuditi. On je bio ponovo mrtav”, tužno je rekao otac.

On je odveo dječaka u bolnicu, gdje je mališan ponovo proglašen mrtvim. Otac je čak razmišljao da tuži bolnicu, jer je smatrao da njegov sin nije liječen na adekvatan način.KevinSantos-2Iako je prošlo dosta od ovog slučaja, i dalje se traže objašnjenja. U međuvremenu su se pojavile neke teorije.

Navodi se da bi mogao biti u pitanju tzv. Lazarov kompleks, koji je dobio ime po poznatoj novozavjetnoj priči o Isusovom oživljavanju Lazara.

Naime, u pojedinim slučajevima, tijela pacijenata kod kojih ne postoji zabilježena moždana aktivnost mogu reagirati pokretima – a medicinska nauka tvrdi da je u tim slučajevima riječ o komunikaciji koja ide kroz kičmenu moždinu te da je riječ samo o refleksnim pokretima.

Ipak, dosad nije zabilježeno da je neko govorio u takvom stanju.

Jedini medicinski zabilježeni primjer kada se neki pacijent potpuno oporavio nakon što u mozgu nije zabilježena nikakva neurološka aktivnost je poznati slučaj 59-godišnje Velme Thomas koja se probudila nakon što su isključeni aparati za održavanje života u bolnici West Virginia u Sjedinjenim Američkim Državama. To se dogodilo 2008. godine.

Da li se nešto slično, samo ne sa dugotrajnim efektom, dogodilo i brazilskom dječaku?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.