Muhamed Bešić: Nedostaje mi teravija

Fudbalski reprezentativac BiH iz Evertona Muhamed Bešić, koji je trenutno na posudbi u Šefild junajtedu, u razgovoru za “BBB Sports” izjavio je da mu nisu teško pale mjere i preporuke britanskih vlasti zbog pandemije koronavirusa.

– Prije dvije sedmice dobili smo sina, tako da mi je jako drago što sam mogao više vremena provoditi s porodicom, rekao je Bešić

Međutim, Bešić je priznao da mu tokom ramazanskog posta nedostaje teravija.

– Nedostaje nam teravija, nadam se da će se stvari uskoro vratiti u normalu – naglasio je naš reprezentativac, te dodao da slobodno vrijeme koristi kako bi djecu učio islamu.

Kako je rekao, tek sada razumije posao koji rade imami.

– Zaista cijenim posao koji oni rade jer nekada je teško pronaći prave riječi kada želite nešto objasniti – rekao je Bešić.

Tokom ramazana osjeće je bliže Bogu.

– Sa svojim imanom (vjerom – op.a) sam se dugo borio u fudbalu. Ovo je prvi ramazan u kojem nisam propustio nijedan dan posta. Zbog toga se osjećam blagoslovljeno – naglasio je Bešić.

U Engleskoj osjeća respekt od ljudi zbog svog posla i vjere kojoj pripada.

– U Engleskoj osjećam toliko poštovanje ljudi… Nikada nisam imao problema. U Njemačkoj je bilo malo drugačije jer vas nisu toliko poštovali. Zato sam u Engleskoj već šest godina i nadam se da ću još dugo ostati – rekao je naš “Zmaj”.

Nikada nisje imao problema sa slavom.

– Moji problemi su uvijek bili novac i materijalne stvari. Jednostavno sam osjećao prazninu u sebi. Kada sam kupio Lamborghinija, sjedio sam u njemu i razmišljao “Šta sad?” Bio sam prazan, kao da sam u svom starom autu. Za mene je to bio trenutak koji je sve preokrenuo. Imao sam 14 automobila u tri godine. Bilo je to nevjerovatno, no sada se molim kako bih se s tim stvarima nosio mnogo bolje – za kraj je rekao Bešić.

Prešao na vegetarijansku ishranu

Zbog brojnih povreda promijenio je svoj način ishrane.

– Imao sam mnogo povreda tako da sam se prebacio na vegetarijansku ishranu. Jedem manje mesa, manje ribe. Nastojim se hraniti na najbolji mogući način – otkrio je Bešić

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana