Mustafa nožem ubio šuraka i suprugu, a ranio njenog ljubavnika

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli je na osnovu prikupljenih činjenica, iskaza i vještačenja i provedene istrage podigao optužnicu protiv Mustafe (Hajrije) Hrvića (43) iz gračaničkog naselja Piskavica zbog dvostrukog ubistva i pokušaja ubistva. Na prijedlog Tužilaštva, Kantonalni sud je Hrviću produžio pritvor za još dva mjeseca.

Sam se predao

Slučaj koji je potresao cijeli ovaj kraj dogodio se 28. decembra prošle godine oko 22 sata, kada je u kuću svoga punca Mustafe Okića u Stjepan-Polju s nožem u ruci utrčao Hrvić i udarcem u grudni koš usmrtio svoju suprugu Mirsadu (30), s kojom je u braku živio 14 godina, te šuru Mersudina (21), kojeg je izbo po grudnom košu i stomaku. Nakon toga je s nekoliko uboda nožem u rame, grudni koš i stomak pokušao usmrtiti i Hasana Borovčevića (48) iz Maglaja.

Poslije toga Hrvić se sam prijavio policiji u Gračanici i u prvom iskazu ispričao da je to uradio jer je sumnjao da ga supruga vara s Hasanom Borovčevićem.

Otišla s djecom

Prije nemilog događaja Mustafu je supruga napustila i s dvoje njihove djece otišla živjeti kod svojih roditelja.

Nestanak je Hrvić prijavio policiji, a kada ju je policija pronašla i o tome obavijestila Hrvića, on je otišao i od nje uzeo djecu i doveo ih kod majke u Piskavicu, a potom se vratio i napravio pokolj.

Mustafa Hrvić sa suprugom Mirsadom iz sretnijih dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.