Na Kosovu zaraženo 17 zdravstvenih radnika

Prema dosadašnjim podacima na Kosovu je koronavirusom zaraženo 17 zdravstvenih radnika, u samoizolaciji je 121 a od tog broja šest inficiranih i 33 samoizolovanih je sa Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini, prenosi Ljajmi.

Unija zdravstvenih sindikata Kosova objavila je da u regionu Đakovice ima osam zaraženih i sedam u samoizolaciji, na području Uroševca 12 u samoizolaciji a u Prizrenu dva zaražena i osam zdravstvenih radnika u samoizolaciji.

Na području Peći je sedam zdravstvenih radnika u samoizolaciji, u Prištini 17, na području Gnjilana je jedan zaraženi i osam zdravstvenih radnika u samoizolaciji a na području Mitrovice 29 zdravstvenih radnika je u samoizolaciji.

Sindikat zahtjeva od zdravstvenih ustanova, Ministarstva zdravlja i Vlade Kosova da se poveća pažnja kada su u pitanju zaštitne mjere zdravstvenih radnika.

Apeluju na poštovanje svih preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje i drugih relevantnih institucija, kako bi se spriječila zaraza stanovništva a posebno zdravstvenih radnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.