Na parkingu se odvijala prava drama: Muškarac pokušao silovati “Zvezdu Granda”

Dunju Popović, bivšu “Zvezdu Granda”, prije dvije sedmice pokušao je silovati jedan od migranata koji je u prihvatnom centru u Obrenovcu, na parkingu ispred zgrade.

Ona je ispričala da je prošla kroz pakao, misleći u početku da je migrant želi opljačkati. Kada joj je više puta rekao na engleskom da želi seks, uznemireno je izašla iz automobila, a tada je dečko pobjegao.

Kako kaže, ona je nastavila put i od straha krenula u drugom smjeru, pa je u povratku opet srela čovjeka koji ju je napao, a imao je dužu crnu kosu, bradu i kačket.

– Dolazim na ideju da ga snimim telefonom. Uspijevam napraviti snimak i krećem dalje. Inače, ulica u kojoj živim je slabo osvijetljena i ovo nije prvi slučaj da se u njoj dešava napad. Odlučujem slučaj prijaviti policiji. Odlazim u policiju, dajem iskaz, opis tog dečka, kao i snimak. Ono što je mene zaista obradovalo nekako u cijeloj priči jeste kojom brzinom su naši policajci reagirali – kazala je Dunja.

Za manje od 10 minuta pronašli su ga i priveli.

Dunja dodaje da je kroz dva dana dobila telefonski poziv za sud i prvo ročište je održano 8. maja u sudu u Obrenovcu.

Pjevačica je rekla kako je migrant došao u pratnji dvojice policajaca, kao i da su mu osigurali pravnog zastupnika – advokata i prevodioca.

– Pitanja koja mi je postavljao njegov branilac su učinila da se ja osjećam više kao okrivljena nego kao oštećena. Naime, ono što je najgore, podaci ovog dečka su lažni, vjerovatno i ime, prezime, mjesto odakle dolazi… Mnogi su mi govorili da ga ne prijavljujem, da od toga nema ništa, itd… Odlučila sam to odmah uraditi, jer sam smatrala da je to moja građanska dužnost. Smatrala sam da, ako ga ne prijavim, sutra, prekosutra će neku ženu zaista silovati. Na sudu je govorio da je bio mnogo pijan i da se ničega ne sjeća, zapravo, ide na kartu neuračunljivosti, pa će biti potrebno i vještačenje – kazala je Dunja Popović.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana