Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova: Građani molimo vas ostanite kod kuće

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova apelovao je na građane da se pridržavaju preporuka, ostanu kod kuće i da se urazume, jer u suprotnom ugrožavaju sebe i svoje porodice.

Nacionalni institut za javno zdravlje objavio je fotografije iz Prištine na kojima se jasno vidi da građanji ne održavaju preporučenu međusobnu distancu od dva metra.

“U Prištini se primećuju masovni izlasci u slobodno vreme kretanja. Gomila ljudi koja ugrožava sebe i sve”, upozoravaju iz Instituta za javno zdravlje uz molbu građanima da budu pažljivi jer mogu izazvati epidemiju.

Pogledajte molimo vas talas epidemije u evropskim zemljama, stavite prst na čelo i razmislite, poručuju.

Od građana, takođe, traže da ne uznemiravaju timove Instituta pitanjima o kojima su već informisani iz preporuka Nacionalnog instituta i Ministarstva zdravlja.

“Pomozite nam da posao obavimo kako treba, ali pokušajte da ispunite svaki od svojih zadataka uz očuvanje zdravlja. Ne dopustite da preuzmete zadatak epidemiologa tražeći detalje, pokušavajući da rekonstruišete svako mesto infekcije, ulazeći u radoznalost poznavanja svakog postupka istraživanja. Odmorite se i ostavite nas da radimo”, poručuju iz Instituta.

Podsećaju građane da su oni u svojim domovima a medicinsko osoblje na poslu po 15 do 20 sati.

Molimo vas ostanite kući, ponavljaju na kraju saopštenja iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana