Najbolje posle mame: Ovih 5 stvari dete uči samo od tetke

Odnos između tetaka i sestričina ili bratanica vrlo je poseban. Mama je mama, a tetka je tetka, ona zabavna osoba koja svojim najdražim devojčicama prepričava neprijatne stvari o njihovim roditeljima, kupuje sladoled iza maminih leđa, poklanja najbolje poklone, lakira nokte, vodi na najbolje izlete i ne grdi čak ni kada treba.

Tetka je i vredna životna učiteljica od koje svaka devojčica mnogo toga uči, a mi smo u nastavku izdvojili pet životnih lekcija koje tetke prenose na svoje miljenice!

1. Ne shvataj sve preozbiljno

Život pred nas svakodnevno postavlja razne izazove, a tetka je ta koja svoje mezimice uči da ne moraju sve da shvate preozbiljno, da uvek imaju na umu širu sliku onoga što je zaista najvažnije i da usmere svoju energiju prema svemu pozitivnom što ih okružuje.

2. Ceni male stvari

Ponekad se toliko fokusiramo na neke stvari da nam promiču divne sitnice koje se svaki dan događaju oko nas. Tetke su te koje najbolje znaju da pokažu kako uživati u svakoj sreći, pa i onoj najmanjoj. One nas uče da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo i da budemo zahvalne za baš sve dobro u našem životu.

3. Zabavljaj se kad god možeš

Život je stresan, a ponekad može biti posebno naporan. Tetke su te koje i u one najnapornije i najstresnije dane znaju da unesu zabavu i smeh i podsete nas na to koliko je važno ne zaboraviti da se zabavljamo.

4. Budi skromna

Tetke su tu i kada nas treba podsetiti koliko je važno s obe noge stajati čvrsto na zemlji, ali i imati otvoreno srce i um u svakom trenutku.

5. Svaki dan je bitan

Tetka je ta koja nas uči da je svaki dan bitan i da svaki dan treba ceniti i iskoristiti jer nikad ne znamo šta život nosi već sutra. Život je krhka stvar – to je nešto što će vam reći i vaša tetka, koja će vas naučiti da uživate u svakom trenutku!

izvor b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.