NAJBOLJI NAČIN DA OČISTITE KAMENAC IZ KUHALA ZA VODU: 1 namirnica vam treba

 

Ketler ili kuhalo za vodu je jedan od uređaja koji je postao popularan posljednjih godina, a ljudi ga naročito koriste tokom zime, za pripremu toplih napitaka, naročito čaja. Ali čest problem koji se javlja nakon kuhanja tvrde vode jeste kamenac koji se taloži na dnu ovog uređaja.

Možda vam nije na vrhu liste prioriteta, ali kamenac s vremenom može promuheniti ukus vaših pića i može biti leglo opasnih bakterija uključujući legionelu

Kako vaš čaj ne bi imao ukus kamenca ili kiseli okus od ustajalosti, potrebno je redovno čistiti kuhalo za vodu. Jedan odličan trik pomoći će vam da kuvalo očistite za samo nekoliko minuta i to bez korišćenja jakih hemikalija, kako prenosi Mirror.

Korisnica TikToka Lucykalice objavila je video koji pokazuje tačno kako očistiti kuhalo za vodu, a potreban vam je samo sok od limuna.

„Počela sam tako što sam tamo sipala malo soka od limuna. Koristila sam flaširani, ali možete koristiti svježi limun, takođe bi djelovalo. Pokrila sam dno i samo dodala malo vode. Pustila da prokha, a zatim ostavila da odstoji 30 minuta dok se sav kamenac ne skine”, objasnile je u videu.

Kako bi se riješila ukusa limuna, prokuhala je i drugi put koristeći samo vodu. Zatim je obrisala kuhalo za vodu, poklopac i postolje na kojem se nalazi.

Preuzeto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.