NAJEFIKASNIJI NAČIN ZA IZBJELJIVANJE STARE I POŽUTJELE PLASTIKE: Vratićete bjelinu vrata i prozora za tren oka

Postoji mnogo kućnih lijekova za izbjeljivanje stare plastike koje možete da iskoristite., piše Krstarica.

Ali zapamtite da to radite pažljivo. Naročito kada imate posla sa elektronskim uređajima. U takvoj situaciji, apsolutno ih moramo prvo isključiti iz napajanja. Takođe ih ne povezujemo odmah nakon čišćenja. Čak i ako to uradimo veoma pažljivo, u njima se može nakupiti vlaga, što će dovesti do kratkog spoja. Stoga, takav uređaj prvo treba ostaviti na duže vrijeme da se osuši.

Ako je moguće, najbolje je da ih rastavite tako da plastično kućište i elektronika budu odvojeni jedan od drugog. Zatim možemo bezbedno izbijeliti kućište, dobro ga osušiti i ponovo sastaviti uređaj.

Pasta za zube

Ispostavilo se da nam pasta za zube može biti korisna. Dovoljno je nanijeti pastu na plastiku, ispolirati krpom i isprati vodom.

Zapamtite, međutim, da ova vrsta paste sadrži mikrogranule koje mogu izazvati vidljive ogrebotine. Ako je plastika mat, ogrebotine ne bi trebalo da budu vidljive. Pogotovo kada se radi o elementu koji ne posmatramo izbliza (npr. ventilaciona rešetka). U slučaju sjajne plastike, ogrebotine mogu već uticati na njenu estetiku.

Limunov sok za požutjelu plastiku

Dovoljno je iscijediti limun, a zatim vatom pokriti taj predmet.

Ostavite sok nekoliko minuta, a zatim ga istrljajte vlažnom krpom. Naravno, tretman se može ponoviti ako je potrebno. Ovaj metod neće uvijek donijeti zadovoljavajuće rezultate, ali u nekim slučajevima može biti dovoljan i nema potrebe da se koriste neka jača sredstva.

Vodonik peroksid

Dame koje se farbaju i posvjetljavaju kosu sigurno znaju vodonik peroksid. Ako imate ovu vrstu proizvoda u kozmetičkoj torbi, možete ga koristiti za čišćenje požutjele plastike. Dovoljno je nanijeti ga na površinu. Obmotamo predmet aluminijumskom folijom i stavimo ga na sunce. Zatim, poslije sat vremena proverimo tretirani predmet. Samo zapamtite da metalni elementi pod njegovim uticajem mogu korodirati.

preuzeto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.