Najgora majka ikada: Bebom gađala policajca

Svoju tromjesečnu bebu pokušala da iskoristi kao štit.

Ešli Tejlor Rajt (23) je pokušala da iskoristi svoju tromjesečnu bebu kao štit prilikom pljačke u okrugu Okaluza. Ona je, naime, u nosiljci za bebe sakrila ukradenu garderobu vrijednu 261 dolar, prenosi “Blic”. 

Nakon što je prodavac digao uzbunu da je radnja opljčkana, na parkingu joj je prišao policajac. 

Ešli je dozivala muža da uđe u automobil, na čijem zadnjem sjedištu su sjedjeli dječak (2) i djevojčica (4), kako bi mogli da pobjegnu, i odbijala da izađe iz automobila kada je policajac zamolio. 

– U jednom trenutku, zgrabila je nosiljku i držala je ispred sebe, govoreći policajcu da će prvo morati da puca u bebu -, naveo je policajac u izvještaju. 

Tada je izletjela iz automobila i počela da trči držeći nosiljku sa bebom u naručju. Kad joj se policajac približio, Rajtova je bacila bebu u njegovom pravcu. 

On je uspio, ne bez borbe, da uhvati Rajtovu, koja je krvarila jer se spotakla i pala na beton i povrijedila glavu. Beba, srećom, prilikom pada nije bila povrijeđena. 

U policiji Ešli je priznala da je popila nekoliko piva, zbog čega je “donijela niz pogrešnih odluka” te noći. Izjavila je da je odjeću krala jer je potrebna njenoj djeci. 

Ešli Tejlor Rajt 

Međutim, među ukradenim stvarima nije pronađena dječija garderoba, nego samo ženska košulja i dva para džinsa. 

Optužena je za zloupotrebu djece, sitnu krađu i pružanje otpora policajcu. Nalazi se u okružnom zatvoru dok ne plati kauciju od 7.000 dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.