NAPITAK OD SAMO 2 SASTOJKA TOPI KILOGRAME: Popijte ga 20 minuta poslije obroka, ali u jednom slučaju budite na oprezu

Nekoliko gutljaja ovog napitka pomoći će vam da sagorite kalorije koje ste unijeli tokom obroka.

Gubitak kilograma za mnoge je dug i mukotrpan proces, koji zahteva disciplinu i istrajnost. Međutim, put do željene kilaže možete sebi olakšati uz pomoć određenih trikova, a jedan od njih je i napitak od grejpfruta i meda.

Za pripremu ovog soka potreban vam je jedan veliki grejpfrut i jedna kašika meda. Ohladite grejpfrut u frižideru, zatim ga isjecite na pola i kašikom izvadite pulpu. Stavite pulpu i med u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Kombinacija ova dva sastojka je odlična u borbi protiv viška kilograma jer sadrži likopen, koji pomaže organizmu da se oslobodi toksina. Ovaj sok je potrebno popiti 20 minuta nakon obroka, a uz pomoć njega sagorjećete više od polovine kalorija koje ste unijeli tokom obroka.

Osim što pomaže kod mršavljenja, grejpfrut sadrži i mnogo hranljivih materija koje efikasno djeluju protiv prehlada, kao i u sprječavanju srčanih oboljenja.

Ovo voće je bogato i vitaminima C, A, B, D, E i mineralima kao što su magnezijum, cink, fosfor i bakar. Takođe, snižava nivo lošeg holesterola – crveni grejp sadrži pektin, oblik rastvorljivog vlakna, koji kako pokazuju rezultati istraživanja vršenih na životinjama, usporava razvoj ateroskleroze. Studije su pokazale da žuti grejpfrut može sniziti nivo lošeg holesterola u krvi, dok crveni grejpfrut snižava i nivo triglicerida.

Ipak, kod konzumiranja grejpfruta treba biti na oprezu ukoliko pijete lijekove. On može biti opasan u kombinaciji sa lijekovima, jer može pojačati dejstvo lijeka do te mjere da se stvori efekat kao da ste uzeli prekomjernu dozu lijeka.

(Lepa&Srećna)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook