Nebeski dijamant: Leteći hotel za bogataše(VIDEO)

Prema riječima glavnog dizajnera kompanije Nika Talbota, ovakav cepelin mora da ima ogromnu zapreminu, ali težina ne sme da bude prevelika.

”Zahvaljujući tome, relativno mali broj ljudi baškari se na velikom prostoru – pravi luksuz za svakog putnika”, objašnjava Talbot. ”Erkruz” će moći da primi najviše 100 ljudi, od kojih će 20 biti članovi posade.

Luksuzni leteći hotel biće visok 265 metara. Iako za sada postoji samo studija slučaja za futurističku letelicu, korejska kompanija ”Samsung” već je pokazala interesovanje da učestvuje u realizaciji projekta.

Za razliku od cepelina koji su početkom 19. veka izazvali veliko oduševljenje, ”Erkruz” ne liči na cigaru, već ima oblik dijamanta. Prostor za putnike je u njegovoj unutrašnjosti, između dva rezervoara.

Prema današnjim mjerilima, hotel-letelica neće biti brz. Kako navodi kompanija, trebalo bi da dostigne brzinu od 100 do 150 km/h, a namjenjen je onima koji uživaju u samom putovanju i kojima nije važno da što pre stignu od tačke A do tačke B. Maksimalna visina leta biće oko 3.600 metara, budući da nije predviđena ugradnja sistema za regulisanje pritiska u kabini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.