Nestvarna noć UFC-a: “Pala” tri prvaka, povratnik iz penzije ponovo šampion

Obožavatelji slobodne borbe u New Yorku su noćas vidjeli pravi spektakl. U tri borbe za UFC pojas tri su prvaka ostala bez svojeg naslova, a po mnogima ovo je bila jedna od najboljih priredbi UFC-a.

Na programu je bilo 11 borbi, devet njih završilo je prekidom, a ono najvažnije vidjeli smo u posljednje tri borbe. No, dok se i očekivalo da će posljednje tri borbe biti najzanimljivije, niko nije mogao ni sanjati da će biti ovako spektakularno.

Najprije je Rose Namajunas (25) pobijedila do sinoć dominantnu prvakinju Joannu Jedrzejczyk i uzela joj pojas. Dvaput ju je rušila udarcima, a drugi put je i “dokrajčila” te priredila prvu senzaciju večeri i postala najmlađa UFC prvakinja u historiji te treća najmlađa ako gledamo i mušku kategoriju.

TJ Dillashaw ponovno je prvak bantam kategorije nakon što je pobijedio Codyja Garbrandta prekidom u drugoj rundi. Bila je to i borba koja je imala najvatreniji uvod. TJ je napustio tim protiv čijeg se borca noćas borio, a kako mu to ovi nisu mogli oprostiti, cijelu proteklu sedmicu niskim su ga udarcima pokušali izbaciti iz ravnoteže. No, nisu uspjeli, Dillashaw je ostao pribran i nokautirao prvaka. Najprije je sjeo desni kroše, prvak pada, a Dillashaw dolazi iznad njega i dovršava ga udarcima.

I na kraju sjajni Georges St-Pierre koji se s 36 godina na nevjerojatan način vratio u kavez, ali u višu kategoriju, i gušenjem protiv Michaela Bispinga pokazao da se nije vratio samo da bi ponešto još zaradio. Postao je tako četvrti čovjek u historiji UFC-a koji je osvajao titule u dvije različite kategorije, velter i srednjoj. Odlično je otvorio borbu, podsjetio na svoje najbolje dane i svojim kretanjem potpuno prikočio Bispinga koji je pokušavao sve kako bi osigurao borbu sporijeg tempa. GSP je zadao dva opasna udarca prvaku u prvoj rundi, no Britanac se oba puta nekako izvukao.
U drugoj rundi St-Pierre se malo umorio i tu je Bisping došao na svoje. Digao je prvak tempo, njegovi udarci počeli su sjedati na mjesto, a desnim direktom i ruši Kanađanina. No u trećoj rundi St-Pierre se opet vraća, srušio je Bispinga i pola runde provodi na njemu u gornjoj poziciji. No i tu Bisping pokazuje koliko je moćan, razbija arkadu GSP-u laktovima i obojica ustaju sredinom runde prilično krvavi, a na nogama je Kanađanin ipak u prednosti.

Minutu prije kraja St-Pierre je plasirao sjajan lijevi kroše, Bisping pada, ovaj dolazi na njega te laktovima i šakama nastavlja razbijati glavu prvaka. Bisping je i to nekako preživio, no samo na kratko. St-Pierre koristi priliku nepažnje Bispinga, dolazi mu iza leđa i hvata ga u gušenje. I tu je bio kraj, Bisping nije tapkao, no zaspao je i UFC ima novog prvaka, majstora kojeg u svijetu mješovite borbe jednostavno obožavaju.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana