Nesvakidašnja amnezija: Svako jutro se budi uvjerena da je 15. oktobar 2014.

Naime, tog dana je stajala pred bolnicom čekajući operaciju koljena, ali poskliznula se i pala te udarila glavom u metalni stup. Bez svijesti je bila dva sata, a nakon što je otvorila oči, njen mozak više nije mogao stvarati nova sjećanja. Ona pamti sve do trenutka pada, a posljednje je odlazak u bolnicu, sve nakon toga joj je nepoznanica.

Nikki pored kreveta drži dnevnik na kojem piše “Pročitaj čim se probudiš”. Nakon što pročita zabilješke, ostaje šokirana jer je uvjerena da je 15. oktobar prošle godine i u glavi su joj samo obaveze koje je planirala do tog dana. U dnevniku je sama sebi napisala da je tog dana udarila glavom i da njen mozak ne može stvarati nova sjećanja. Svaki dan dnevnik nadopunjava, naprimer, šta je dobila za Božić, ko je premijer…

– Ne sjećam se Božića, ljetovanja sa svojim četverogodišnjim sinom Freddiem, pa čak ni vlastitog rođendana. Ne mogu se sjetiti ničega nakon nesreće. Vodim sina u malu školu i ne znam u koju učiniocu ide niti ko mu je učiteljica, i tako svaki dan. To je tako zastrašujuće. Ponekad, dok nešto radim, zaustavim se i osjetim tugu jer znam da se neću toga sjećati sljedećeg dana nakon buđenja – priča Nikki i dodaje da ju je britansko zdravstvo proglasilo radno sposobnom, što je besmisleno.

Ranije je radila kao menadžerica u pubu, a ova odluka ju je ostavila bez invalidnine, piše Daily Mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.