Njemačka ministarka odbrane u posjeti vojnicima KFOR-a

„Danas, kao i pre 20 godina, KFOR je važan za Kosovo i region. Posvećenost naših vojnika nosi i poseban teret, naročito u vreme kada su ulice i kuće već praznično ukrašene. Hvala vam na posvećenosti!“, poručila je iz Prištine nemačkom kontigentu KFOR-a ministarka odbrane ove zemlje.

Nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer (Annegret Kramp-Karrenbauer), boravi na Kosovu – u tradicionalnoj božićnoj poseti, kako je potvrdio nemački ambasador Kristian Helt (Christian Heldt), koji ju je i dočekao na prištinskom aerodromu.

Ona se već sastala sa novim komandantom KFOR-a, general-majorom Mikele Risijem (Michele Risi), potvrdilo je nemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Risi, koji je italijanski general, pre nepune dve nedelje stupio je na ovu dužnost.

Anegret Kramp-Karenbauer, ili samo „AKK“, kako često potpisuju ovu visoku nemačku zvaničnicu, predvodi nemačko ministarstvo odbrane od jula ove godine.

Ona je aktuelna predsednica Hrišćansko – demokratske unije (CDU), zamenivši Merkel nakon partijskih izbora 2018. godine.

Na Kosovu se trenutno nalazi oko 70 nemačkih vojnika. Dvadeset godina nakon ulaska na Kosovo, gornja granica broja pripadnika nemačke vojske na Kosovu smanjuje se sa 800 na 400 vojnika.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana