Njemačka nastavlja da podržava Fudbalski savez Kosova

Nemačka ambasada izjavila da će Nemačka i dalje podržavati Fudbalski Savez Kosova (FSK) sa nemačkim fudbalskim ekspertom preko Nemačke Olimpijske Sportske Konfederacije (NOSK), navodi se u saopštenju.

Nemački fudbalski ekspert, Mšel Nes, će i dalji biti sekundiran na Kosovu, kako bi podržao Fudbalski Savez Kosova jednu godinu. Takođe on pomaže Fudbalski Savez Kosova od 2017. godine.

Ambasador Kristijan Helt je povodom toga izjavio da mu je drago što će nastaviti da podržavamo razvoj kosovskog fudbala preko fudbalskog eksperta Mišela Nesa, sa specijalnim fokusom na dečiji i omladinski fudbal, uključujući ženski i fudbal za devojčiće.

Sekretar FSK-a Erol Saljihu pozdravio je saopštenje i pohvalio trajnu saradnju između Nemačke i Kosova na polju fudbala.

U saopštenju se dodaje da će u saradnji sa FSK-om, glavni fokus nemačkog fudbalskog eksperta biti da ojača razvoj i proširivanje kosovske tehničke fudbalske infrastrukture. To uključuje savetovanje FSK-a posebno na poljima osnovnog i naprednog treninga za trenere, program za poboljšavanje fudbalskih struktura na regionalnom i nacionalnom nivou sa posebnim fokusom na dečiji i omladinski fudbal uključujući ženski i fudbal za devojčiće, kao i fudbal u školama i podršku formiranju omladinskih reprezentativnih timova.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana