Nova KIA Sportage

kia-sportageKia je predstavila treću generaciju svog modela “sportage”, koji se pojavio još ranih devetesetih godina prošlog vjeka. Potpuno novi, redizajnirani SUV, veći je “u svim pravcima” od svog prethodnika, a jedino što je zadržao je klirens koji je ostao na istoj razini. Duži je 90 mm, širi 15 mm i viši 60 mm od prethodnika.

Model prikazan u Ženevi pojaviće se u prodajnim salonima sredinom ove godine sa četiri različita agregata, dva benzinca i dva dizela, snage od 115 KS 0,133 KS 0,163 KS i 161 KS, s emisijom ispušnih plinova od 138 g / km. Isporučivat se sa manuelnim i automatki mjenjačima, kao i pogonom na prednje i sve kotače. U Kiji ističu da novi model odlikuju unaprijeđene vozne karakteristike, bolje držanje ceste i povećana sigurnost.

Kia-sportage1

Kia-Sportage-3

Uprkos recesiji, naše istraživanje tržišta ukazuje da je oporavak na vidiku i da će potražnja u ovom segmentu lagano rasti, rekao je prilikom promocije predsjednik Kia Motorsa Hjong Keun Lee, dodajući da će se u narednih pet godina tržište sasvim oporaviti i doseći uobičajenu tražnju.

Kia-Sportage-4

VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.