Novi Volkswagenov kupe krosover

Volkswagen nastavlja najnoviju praksu proizvođača automobila da vozila sa 5 vrata naziva kupeima. Njegov novi krosover koncept, koji stilski podsjeća na Range Rover Evoque, nosi oznaku CrossBlue Coupe i ima prizvuk premijum automobila.

Volkswagen novim krosover konceptom opipava puls potencijalnih kupaca i prikuplja povratne informacije kako bi odlučio kakav će serijski model ponuditi tržištu. Sudeći prema njegovom dizajnu, eventualna serijska verzija mogla bi privuče one koji bi željeli da voze SUV model Audija, ali je on za njih previše skup.

VW CrossBlue Coupe stilski se nadovezuje i predstavlja kombinaciju prethodna dva koncepta koje je njemački proizvođač prikazao u posljednjih 18 mjeseci, VW Cross Coupe i VW CrossBlue.

Riječ je o prostranom vozilu koji ima izrazito sportski izgled naglešen uskom maskom hladnjaka i farovima sa LED tehnologijom.

Opštem sportskom utisku doprinose i ventilacioni otvori na haubi, veliki usisnici na prednjem braniku, zadnji krovni spojler i kompletna silueta vozila.

Oštre i pravougaone linije u enterijeru direktno su preuzete iz koncepta CrossBlue koji je predstavljen u januaru 2013. na auto-salonu u Detroitu.

Volkswagen za sada nije objavio tehničke detalje ovog koncepta, a prema dostupnim informacijama primijenjen je sličan hibridni pogonski sistem koje smo već vidjeli na prethodnim krosover konceptima.

U ovom slučaju, ispod poklopca motora nalazi se turbopunjeni V6 agregat koji je potpomognut sa dva elektromotora.

Automobil bi raspolagao ukupnom kombinovanom snagom od 420 ks, što bi bilo dovoljno da vozilo ubrza od 0 do 100 km/h za 5,9 sekundi, a prosječna potrošnja iznosila bi oko 3 l/100 km.

Novi Volkswagenov krosover mogao bi da pređe 30-ak km samo uz pomoć električnog pogona.

Volkswagen CrossBlue Coupe Concept biće predstavljen publici na predstojećem auto-salonu u Šangaju koji počinje 21. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.