Od Bošnjaka iz Dijaspore za Bošnjake na Kosovu: Humanitarno udruženje “humman” obezbjedilo bolničke krevete, invalidska kolica i hodalice

12. februara, 2017. godine udruženje “humman” sa sjedištem u Švicarskoj je dobilo poziv za donaciju a donatori su dvojica Bošnjaka iz Župe koji trenutno žive i rade u dijaspori. Ovi humanitarci velikog srca donirali su udruženju 4 bolnička-ortopedska (električna) kreveta, 3 invalidske kolice i 3 rolatora (hodalice).

Iz udruženja “humman” srdačno se zahvaljuju donatorima i kažu da će ova donacija biti upućena na prave adrese i dodjeljena osobama kojima je najpotrebnija.

“Ovakve donacije su jako važne za naše sugrađane koji žive na Kosovu jer znamo da postoje osobe kojima su ova pomagala itekako potrebna a nisu u stanju da ih kupe. Vjerujemo da će naši sugrađani biti zadovoljni i da će im ovo barem malo olakšati život. Spremni smo i za finansijske donacije usmjerene u humanitarne svrhe, kažu za Balkan Plus iz udruženja “humman”.

Iz udruženja kažu da će bolnički kreveti, invalidska kolica i pomagala biti dodjeljena onim osobama koje se jave na broj telefona oraganizacije (putem SMS-a, WhatsApp ili Vibera. Dakle, za sve informacije o preuzimanju određenog pomagala morate stupiti u kontakt sa humanitarnim udruženjem “humman”, a kontakt telefon je +41 (0) 79 600 83 27.

Da podsjetimo da je humanitarno udruženje “humman” osnovano sredinom februara 2015. godine sa sjedištem u Švicarskoj.

Cilj i namjera udruženja je da kroz svoje aktivnosti prvenstveno doprinese razvoju bošnjačke zajednice u opštini Prizren na Kosovu, ali takođe i drugim zajednicama na teritoriji Republike Kosova.

Dragi naši Bošnjaci i svi Kosovari: Ovaj cilj se može postići samo uz vašu i našu podršku, uz podršku osoba velikog srca, osoba koje žele da pomognu i koje su svjesne u kakvoj se situaciji mogu naći naši bližnji.

Pokažite vašu humanost i pružite podršku onima kojima je pomoć neophodna, onima kojima ono što je za vas malo, njima znači život i opstanak.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Kontakt: SMS-WhatsApp: +41 (0)79 600 83 27
E-Mail: [email protected]
www.humman.ch

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana