Od smrti me dijelilo svega nekoliko sati!

Ljekari su mi u četvrtak izvadili i šinu iz bubrega, koja je služila da se bubreg očisti od pijeska. Očekuje me završni pregled i ako sve prođe kako treba, vraćam se u Sarajevo za nekoliko dana. Moram priznati da je cijela situacija bila zaista dramatična i da sam u posljednji tren izbjegao ono najgore” kaže Batko za “Avaz”.

Dodaje da je bilo i zlonamjernih komentara te tvrdnji da se u Austriji nalazi na skijanju.

“Takvi me ne zanimaju. Očekujem da već u utorak vodim emisiju “Hrabri ljudi”. Kada pomažem ljudima, tada sam najsretniji čovjek na svijetu” poručio je Batko.

Najveća pobjeda u cijeloj priči, kaže on, jeste da će Klinički centar Univerziteta u Sarajevu uskoro dobiti isti aparat koji mu je spasio život.

“Ja više nisam bitan. Sada je važno da ćemo za tri do šest mjeseci dobiti ovaj aparat i spašavati živote na stotine naših sugrađana” kaže Batko.

Mislili da je predsjednik države  

Batko kaže da je nakon smještaja na kliniku u Beču, osoblje bolnice mislilo da se radi o predsjedniku države.

 “Svi su došli i pitaju: “Gospodine, ko ste vi?” U holu je 20 ljudi koji vam žele dati bubreg. Dobio sam stotine poruka podrške, ali najviše me ganula poruka jedne porodice, u kojoj piše: “Batko, nas je četvero, imamo osam bubrega, na četiri možeš računati”- priča on.

Izvor: DnevniAvaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.