Od smrtne kazne spasila ju je njezina prekomjerna težina

Amerikanku Mayru Rosales (31) iz Teksasa teretili su za ubojstvo nećaka Elisea (2). No pravi krivac za smrt dječaka bila je njegova majka. Mayra je preuzela krivicu na sebe jer joj je bilo žao sestre. Krivnje ju je oslobodila njezina težina.
Tog kobnog dana u ožujku 2008. Mayra, koja je u to vrijeme imala 470 kila, čuvala je svoje nećake i nećakinje među kojima je bio i Eliseo. Mayra se s mužem zbog problema s težinom preselila k sestri Jamie koja je preuzela brigu o njoj. Unatoč tome što je zbog prekomjerne težina bila prikovana za krevet Jamie je često svoj Mayri ostavljala četvero djece na čuvanje i odlazila u noćne izlaske i šoping.
– Djeci sam bila više majka nego Jamie. Gdje god bi išla ostavlja bi djecu doma – ispričala je nedavno u jednom intervjuu Mayra.
Prije izlaska iz kuće Jamie je Eliseu servirala doručak kojeg on nije htio jesti. Rasplakao se što je razljutilo njegovu majku. Jamie je otišla po četku i izudarala ga po glavi, rukama i nogama. Uplakanog i gladnog odvela ga je u krevetić. Kasnije toga dana dječak je počeo otežano disati, a Mayra je pozvala hitnu koja ga je prevezla u bolnicu. Uskoro ju je iz bolnice nazvala Jamie koja joj je uplakana rekla da ju policija ne želi pustiti sinu dok im ne kaže tko je ozlijedio Elisea. Molila ju je da preuzme krivicu što je Mayra i napravila.
– Ljudi to možda ne razumiju, ali ja sam samo htjela pomoći sestri da ne izgubi ostalu djecu obzirom da joj je sin preminuo u bolnici. Istražiteljima sam rekla kako sam se okretala na krevetu te da sam Elisea slučajno poklopila rukom i pala na njega i da smo mene treba kriviti za smrt Elisea – priča Mayra.
Uhitili su je i počeli suditi za ubojstvo. No kako je suđenje odmicalo ispostavilo se, a i sama obdukcija je pokazala, kako je mali Eliseo preminuo od ozljede izazvane direktnim udarcem, a ne gnječenjem kao što je tvrdila Mayra. Cijeli slučaj postao je sumnjiv jer je Mayra bila toliko pretila da nije mogla ni ruku podići, a kamoli udariti nećaka. Onda je došao red na Mayru da svjedoči pred sudom. Njezina sestra pobjegla je, a Mayra se suočila sa mogućnošću smrtne kazne. Tada je odlučila sudu reći pravu istinu. Svjedočeći iz kreveta priznala je kako je njezina sestra Jamie bila iza zlostavljanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.