Osam trikova za vitkost: Kako da dotjerate liniju bez dijete

Ne morate da se lišavate omiljene hrane u pokušajima da oslabite nekoliko kilograma. Mimi Spencer, autorica knjige „101 stvar koju možete da uradite prije dijete“, otkriva listu vrhunskih trikova uz pomoć kojih možete postepeno da smanjite unos kalorija i da, što je najvažnije, imate više samopuzdanja i kada niste zadovoljni svojim izgledom.

1. NOSITE SEKSI ŠTIKLE
Štikle mogu da budu neprijatne, pogotovo ako pješačite, teglite, trčite… Ali, one su neophodne. One momentalno daju seksi šmek vašem izgledu, noge izgledaju tanje i duže, bez obzira na to kako vaše tijelo izgleda. Osjećaćete se svakako bolje nego u ravnim cipelama.

2. BIRAJTE DRUŠTVO
Kada vaša drugarica poruči pomfrit, ni vi sigurno nećete odoljeti da uradite istu stvar. Ili ćete makar malo ukrasti od nje dok ćaskate. Izbjegavajte da ugovarate obroke sa ovakvim prijateljima, odnosno budite pažljivi kada se nalazite sa njima. Uštedjećete novac i kalorije.

3. OTKRIJTE SVOJ STIL
Izgradite svoj stil u odijevanju. Veoma je bitno kako nosite garderobu, jer sve što stavite na sebe daje određen znak. Nosite ono što vam se dopada, u čemu se osjećate prijatno, ali i ono za šta dobijate najviše komplimenata.

4. POSVETITE SE HRANI
Nemojte da radite više stvari dok pripremate obrok ili jedete. Ako planirate da pogledate emisiju ili seriju na TV-u, tanjir ostavite u trpezariji. U suprotnom pažnja će vam popustiti, poješćete više nego što ste planirali. Slušajte svoj stomak, prije nego što uzmete kašiku. Nemojte da jedete ako vam je dosadno, ako ste tužni ili zato što je vrijeme za obrok.

5. NOSITE NEPROVIDNE HELANKE
Obavezno ih nabavite. One su čudotvorne. U njima će vaše noge izgledati tanje, moderne su, poželjne kada je hladno, jeftine su, a sakrićete i proširene vene ili nezgodna koljena ako ih imate.

6. KUPITE MALE TANJIRE
Ako pojedete uvijek sve što je servirano i rado se rukovodite logikom „samo da se ne baci“, onda iz kuće izbacite velike tanjire. Kontrolišite svoje porcije, jer je to najbezbolniji način da smanjite unos hrane.

7. BIRAJTE SAGORJEVAČE KALORIJA
Ove namirnice će vam umiriti apetit, a uz to i dodatno razgraditi kalorije: grejpfrut, jabuke, masline, sjemenke suncokreta, bijeli luk, borovnice i lješnjaci.

8. IZBJEGAVAJTE ZAMKE „ZDRAVE HRANE“
Ako se neki obrok na meniju restorana zove „salata“, onda on to treba i da bude. U takvim zdravim obrocima nema mjesta za slaninu, prženo meso, majonezu, masne soseve i prelive. Provjerite šta u njima ima prije nego naručite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.