Otac nastradalog mladića iz Gnjilana za smrt sina krivi Kurtija, Vitiu i Sveçlu

Otac nastradalog mladića iz Gnjilana Naim Musliu izjavio je da za pogibiju sina krivi premijera Aljbina Kurtija, ministra zdravlja Arbena Vitiu i vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlju, prenosi Gazeta Ekspres.

Musliu je rekao da je njegov sin 6. marta otputovao u Nemačku na master studije, uz pomoć brata i jednog prijatelja iz Nemačke.

“Sin je 6. marta uz pomoć mog brata i jednog Nemca otišao u Nemačku na master studije. Bez njihove pomoći nije mogao da ode, ali uz njihovu pomoć sakupili smo novac i on je otišao“, rekao je on.

Nakon što je došlo do globalne pandemije njegov sin je napustio studije i dva meseca boravio u stanu ljudi koji su ga primili.

„Obavestio sam gradonačelnika da mi je sin rekao da je uznemiren i da želi da se vrati. Ljutfi Haziri učinio je sve što je moguće, kao i ambasador Beć Cufa. Bez njihove pomoći, dečak nije mogao da se vrati”, rekao je Musliu.

Dodao je da je nekoliko puta pokušavao da kontaktira sina prilikom povratka na Kosovo. Pokušavao je nadležnima da objasni da ima zdravstvenih problema, ali da mu to nije bilo dozvoljeno.

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia pozvao je sve da se uzdrže od davanja bilo kakvih komentara povodom tragične smrti mladića iz Gnjilana u Studentskom centru u Prištini, sve dok se ne razjasne detalji tog slučaja.

Vitija je na konferenciji za novinare rekao da o tom slučaju ne želi da priča ni kao lekar, a ni kao političar i naglasio da je spreman da podnese ostavku.

“Mladić je stigao iz Nemačke 24 sata pre tragičnog događaja, gde je bio na studijama. Taj događaj je pogodio sve nas, uključujući i mene lično”, rekao je Vitia.

Osnovno tužilaštvo u Prištini započelo je preduzimanje istražnih radnji kako bi u potpunosti razjasnilo smrt 26-godišnjaka iz Gnjilana u Studentskom centru u tom gradu, a u kojem su smešteni oni koji iz dijaspore stižu na Kosovo usled pandemije izazvane koronavirusom.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana