Ovaj čovek svake nedelje ruča sa beskućnicom. Kada je shvatio na šta ona zapravo troši sav novac, nije mogao da izdrži da ne uradi OVO

Pogledajte priču o čovjeku koji je odlučio da se brine o jednoj beskućnici i da je vodi na ručak svake nedelje. Njena životna priča ga je dodirnula duboko u srce i zbog toga nije mogao da odoli i da joj ne pomogne! Svaka mu čast!

Greg Smit je osnivač jedne fitnes organizacije u Orlandu, Floridi. Idući svaki dan na posao u svom odjelu, svakodnevno sreće prosjake na ulici koji traže novac. Ali primjetio je jednu beskućnicu koja je bila drugačija od ostalih…

Ovo je Ejmi Džo i ona nikada nije tražila novac od Grega, već ga svaki dan pozdravljala “Dobro jutro, gospodine, želim vam uspješan dan. Bog vas blagoslovio!”. Ona se tako smješi svaki dan. Greg je odlučio da je vodi na ručak svake nedelje, jer je izuzetno pozitivna osoba, iako je tako siromašna i sama.

Ejmi mu je prošle nedelje priznala zašto je postala beskućnica i da razlog nije zato što puši, pije ili nešto još gore – već zato što ne zna da čita i ne može da nađe posao! Rekla mu je da sav novac troši na bibioteku, gdje pokušava da se obrazuje!

Greg je bio zapanjen i odlučio je da joj pomogne. Tako da sada svake nedelje za ručkom on joj pomaže da nauči da čita. Nevjerovatno je kako ona nije trošila novac na hranu, već na knjige.

Ovo je podsjećanje da svako od vas može u bilo kom trenutku naići na nekoga kome može pomoći, jer napolju ima mnogo ljudi poput Ejmi koji nisu gladni ili bez krova nad glavom ili povrijeđeni.

Neki od njih bi mogli imati isti problem kao ona, može biti neko iz vaše porodice ili prijatelji. Pomaganje ljudima lako je kao kada se nasmješite i kažete “zdravo”. Ovaj čovjek imao je dovoljno finansijske sreće da je mogao da brine o Ejmi.

Izvor: fokuzz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.