Ovakva nesreća na skijaškim skokovima se rijetko viđa! (VIDEO)

Češki skijaš-skakač Jan Matura ostvario je i drugu pobjedu u dva dana na natjecanju Svjetskog kupa u japanskom Sapporu. Natjecanje će ostati zapamćeno i po bizarnoj nesreći Daikija Ita.

Iskusni Matura (32) nikad do subote nije imao pobjedu u Svjetskom kupu, štoviše nikad nije bio ni na postolju. U Sapporu se očito osjeća sjajno budući da je u dva dana bio nedodirljiv za svu konkurenciju.

Matura je u nedjelju slavio skokovima od 132.5 i 133 metra, odnosno s 247.0 bodova. Do drugog je mjesta doskočio Slovenac Robert Kranjec koji je nakon prve serije sa skokom od 131 metra bio tek sedmi. No, slijetanje na 134 metra u drugoj seriji, uz dobre ocjene sudaca, donijeli su mu napredak na drugo mjesto. Imao je samo 1.3 boda manje od Mature, a treba podsjetiti i da je u subotu na istoj skakaonici bio treći.

U nedjelju je najniže mjesto na pobjedničkom postolju uhvatio Nijemac Andreas Wank koji je, zanimljivo, u obje serije imao najdulji skok (135 i 136 metara), ali nije skupio dovoljno bodova za trijumf.

Natjecanje je obilježila bizarna nesreća Japanca Daikija Ita koji je nakon prve serije bio drugi, a onda je prije drugog skoka jednostavno pao s rampe na kojoj je sjedio neposredno prije zaleta. Otklizao je Ito sve do ruba zaletišta, ali se srećom uspio zaustaviti i na koncu je prošao bez povrijeda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.