Ovo niste znali: Prašak za pecivo je riješenje za masnu kosu!

Iako na tržištu danas postoji nebrojeno vrsta šampona namijenjenih svim tipovima kose i vlasišta, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima, pa nerijetko posežu za receptima svojih baka kako bi im kosa bila blistava i zdrava.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku oslobađa peruti i različitih nečistoća koje su posljedica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa masnim vlasištem, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što treba da učinite kako biste pripremili vaš organski šampon je da pomiješate pola šoljice praška za pecivo sa tri čaše vode. Navedena smesa biće vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smjesu, pomiješajte svega jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šolju vode. Smjesu prije upotrebe dobro protresite i nanesite na tjeme tako da smjesu doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste nanijeli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo s pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da bi miris sirćeta bio prejak, možete pomiješati samo kašičicu sirćeta i šoljicu vode i time isprati svoje teme.

Možda ćete primjetiti kako vaša kosa na početku možda malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Riječ je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Takođe, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti, bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki treći dan pomoći će vam da vaša kosa i tjeme budu zdravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.