Owen nikad nije trebao ići u Manchester United

Igrač Liverpoola Jamie Carragher mišljenja je da je Michael Owen napravio veliku grešku kada je 2009. godine došao u Manchester Unitedu.

“Navijači Liverpoola nisu bili oduševljeni načinom na koji je Owen otišao iz kluba 2004. godine. Ali, čvrsto vjerujem da je do 2009. godine vrijeme zaliječilo rane i da bi toplo pozdravili Michaelov povratak na Anfield, nakon što mu je istekao ugovor s Newcastleom. Michael je bio uzbuđen što je opet kući.

Način na koji je otišao iz Liverpoola ga je rastužio i tražio je priliku za iskupljenje. Posao sam poruku Rafi Benitezu objašnjavajući mu što bi Liverpool mogao dobiti na Owenovom slobodnom transferu, ali on je umjesto toga kupio N’Goga”, prisjetio se Carragher te dodao:

“Owen je pogriješio što se priključio Manchester Unitedu. To mu je uništilo svaku šansu da izgladi odnose s Liverpolovim navijačima.

S druge strane, navijači Manchester Uniteda nikada ga nisu prigrlili, čak niti kada je postigao pobjednički gol u derbiju protiv Manchester Cityja”, dodao je Carragher.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.