Pauk napao trogodišnju djevojčicu otrovnim ugrizom (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)


Trogodišnja djevojčica završila je u bolnici nakon što nije mogla hodati poslije ugriza opasnog pauka, tzv. “lažne udovice”.

Hrabra Ella Williamson imala je oko 20 cm veliki otok na nozi nakon što ju je ugrizao otrovni pauk dok se igrala kod očeve kuće.

U bolnicu ju je odvela mama, Bobbie-Louise Willis (24), dva dana nakon ugriza, a nakon što se otok utrostručio.

Gospođa Willis kazala je: “To je možda nešto i najgore što mi se desilo u životu. Mislila sam da je nešto jede iznutra. I postajalo je sve veće…”

– Ona mi nije dala da to dotaknem. Trpila je velike bolove. Ne bih željela da neko drugi proživi ovo što sam ja.

Incident se dogodio kada je mala Ella bila kod svog oca, Matthewa Williamsona (28), koji je razveden od njene majke. To se dogodilo također u Kentu, u Folkestoneu.

Bobbie-Louise, koja je u vrijeme incidenta bila trudna sa Ellinim polubratom (mališan je rođen krajem prošlog mjeseca), prvo je primijetila da Ella ima mali otok kada se vratila kući, 22.03. ove godine, a odvela ju je u bolnicu tek kad se stvar pogoršala.

– Dali su joj antibiotike i poslali kući. Ali, otok se nije smanjivao, nego povećavao. Bio je trostruko veći na početku, pa sam je drugi dan ponovo odvela doktorima – prisjetila se mlada majka.

– Bila sam jako zabrinuta. Strahovala sam da možda nije u pitanju meningitis. Ona je bila jako loše. Crne misli prolazile su mi kroz glavu – kazala je 24-godišnjakinja.

Tek je pregled kod specijaliste za kožu vodio do prave dijagnoze – da je u pitanju ugriz pauka, odnosno “lažne udovice”, jednog od najotrovnijih u Velikoj Britaniji.

– Moja kćerka nije mogla hodati. Bilo je strašno vidjeti je takvu – navodi Bobbie-Louise.

Mala Ella je poslana u bolnicu William Harvey u Ashford, gdje je podvrgnuta terapiji jakim antibioticima. Trebala su tri mjeseca do potpunog oporavka.

Djevojčici nisu ostali trajni ožiljci, ali je sada jako uplašena od paukova.

“Lažna udovica” često se miješa sa “crnom udovicom”, čiji je otrov smrtonosan. Najezda paukova u britanskim domovima dogodila se nakon perioda neuobičajeno toplog vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.