PDK: Predsjednik ogranka, gradonačelnik Prizrena ?

Izbor predsjednika ogranka je direktno povezana sa predlaganjem kandidata za predsjednika opštine Prizren, posebno sada kada se trebaju organizovati lokalni izbori trećeg novembra ove godine.

Međutim, u PDK-u nemaju jedan definisan datum kada će žargonski rečeno “povezati glave” ogranku ove partije u drugom po veličini gradu na Kosovu, poslije Prištine.

Generalni sekretar PDK-a Basri Musmurati ne preferira da govori o ovom pitanju, ali je kratko izjavio da će ogranak u Prizrenu biti sa predsjednikom kao što ga imaju svi ogranci širom Kosova.

“Tamo smo izbore završili, još predsjednika da izaberemo. Još uvijek nije sigurno. Svi oni koji su članovi predsjednistva (i Nait Hasani) mogu biti predsjednici ako budu izabrani”, izjavio je Musmurati.

Sto više, on vjeruje da i trenutni predsjednik opštine Prizren Ramadan Muja može biti izabran za predsjednika ogranka, ako se naravno prije toga kandiduje.

Ali, na pitanje zašto PDK ne uspjeva da izabere predsjednika ogranka u ovom gradu, Musmurati nije bio voljan da odgovori, izjavivši vrlo kratko da se o ovom pitanju puno govorilo do sada i da se nema šta drugo reći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.