Pet nevjerojatnih stvari koje će se dogoditi ako prestanete piti mlijeko

Još od djetinjstva mnogi su slušali kako svaki dan trebaju popiti barem jednu šalicu mlijeka.

No, što se događa u našem organizmu ako, zbog nekog razloga, mlijeko više ne bude dio naše svakodnevne prehrane? Evo što su “otkrila” istraživanja…

Kilogrami

Istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 12.000 djece pokazalo je da ispijanje mlijeka pogoduje debljanju. Ova saznanja dobra su polazna točka ako se borite s viškom kilograma. Prestanite piti kravlje mlijeko i već ste na dobrom putu…

Probava

Kada prestanete piti mlijeko, vaša probava trebala bi se popraviti. Oko 65 posto stanovništva pati od netolerancije na laktozu, a imaju niži rizik od raka pluća, dojke i jajnika, pokazalo je istraživanje iz 2014. godine objavljeno u časopisu British Journal of Cancer. Jedan od zaključaka je da razlog leži u tome što ne konzumiraju mlijeko ni mliječne proizvode.

Koža

Osobama koje se muče s aknama i ekcemima dermatolozi savjetuju izbjegavanje mliječnih proizvoda.

Kosti

Mlijeko je “poznato” po tome da jača naše kosti. Ali, čini se da smo opet u zabludi. Upravo izbjegavanje mlijeka i mliječnih proizvoda ojačat će naše kosti, zaključci su istraživanja objavljenog u časopisu British Medical Journal. Istraživači su otkrili da što više mlijeka pijete, postoji veća opasnost od fraktura kuka.

Dijabetes

Kada prestanete piti mlijeko, smanjit ćete i rizik od obolijevanja od dijabetesa. Nemasno mlijeko i mliječni proizvodi povećavaju rizik od dijabetesa, zaključak je ovogodišnjeg istraživanja u kojem je sudjelovalo gotovo 27 tisuća ljudi, a rezultati su objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition. Vjerojatno je razlog u tome da proizvođači nedostatak masnoće zamjenjuju šećerom pa, ako pokušavate smanjiti unos masnoće i kalorija u organizam, konzumiranje nemasnih mliječnih proizvoda zasigurno nije jedan od dobrih načina, piše Večernji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.