Platini zatražio od Dačića da riješi pitanje nasilja na sportskim terenima

Predsjednik UEFA-e Michel Platini u pismu upućenom srbijanskom premijeru Ivici Dačiću pozvao je da se prioritetno i u što kraćem roku riješi problem nasilja na fudbalskim utakmicama u kojima nastupaju timovi iz Srbije.

Izvršni odbor UEFA-e zabrinjava neprihvatljiv nivo nasilja i nereda koji se događaju na fudbalskim utakmicama koji uključiju i timove iz Srbije, navodi se u pismu Platinija.

On  insistira da se predsjedavajući Odbora UEFA-e za stadione i sigurnost František Laurinec što hitnije, već početkom marta, u Beogradu, sastane sa visokim predstavnicima srbijanske vlade i fudbalskih organa, kako bi se primjenio integrisani plan strateških akcija na suzbijanju nasilja na fudbalskim stadionima.

„UEFA zna da može računati na to da ćete ovo visokoosetljivo pitanje tretirati sa najvišim prioritetom i vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj meri zavisi  budućnosti srpskog fudbala“, ističe se  u pismu koje je predsjednik UEFA-e Michel Platini danas uputio premijeru Ivici Dačiću, prenešeno je večeras u saopštenju iz Vlade Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.